De Heuvellandse wijnen met Piconfrontatie

De Heuvellandse wijnen met Piconfrontatie

maandag 15/08/2016

Maandag 15 augustus 2016 – start om 10u
Speciale editie met Heuvellandse wijnen
Duur: ongeveer 3 uur
Afstand: 3 tot 4 km te voet

volwassenen: € 20 per persoon

De Picontocht start in Loker en je kan als groep kiezen om deze te voet of met de fiets te doen.
De afstand is een 4-tal km. Een gids begeleidt de groep gedurende de eerste helft, nadien ga je zelf verder.Tijdens de tocht leer je verschillende soorten bereidingen met picon kennen en verneem je ook wat geschiedenis van het brouwsel. Het is een kennismaking met picon en telkens krijg je een degustatie aangeboden.p>
De start is in Redmond’s Irish Pub in Loker met een startertje en iets zoets. Kruidendame Zientje of een ‘picon gids’ neemt je mee op sleeptouw en vertelt over het gebruik van kruiden in drank en in picon. Je proeft de ‘Picon Saison’.
Halfweg zoek je zelf je weg verder tot aan de volgende stop: het Narrenschip. Onderweg geniet je van prachtige stukjes Heuvelland die zeker de moeite waard zijn. In het Narrenschip word je getrakteerd op een ‘Amer Commynes au vin blanc’ en kan je genieten van de tentoonstelling ‘De Narrenspiegel’ (humoristisch). Na het Narrenschip ga je opnieuw zelf op zoek naar de laatste stop, wat tegelijk het beginpunt was:Redmond’s Irish Pub. Hier worden je smaakpapillen een laatste keer geprikkeld met een ‘Picon au vin blanc et rouge d’ Heuvelland’ en kan je deze rustig opdrinken tijdens wat volksspelen.

Locatie: 
Redmond's Irish Pub, Dikkebusstraat 135, LokerWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
057 45 04 55

Evenement zoeken