de groote stooringe

de groote stooringe

zaterdag 19/09/2015 tot zondag 20/09/2015

de groote stooringe is een driejaarlijks internationaal circus- en straattheaterfestival in Roeselare. Het festival staat er om bekend het beeld van straten, pleinen en parken voor altijd te verstoren. Jaren later fiets je er voorbij, en denk je glimlachend aan die disco  acrobaten van Paki Paya in het stadspark. Of aan die prehistorische monsterlijke beesten die je achterna zaten in de Noordstraat. Of die keer dat je eventjes weg was van de festivaldrukte en in het Noordhof, bij De Tuin Der Lusten, in de ultieme zen beleving zweefde. Terwijl de kinderen er zoveel lol hadden met de zeepkistenrace, de bubbelmachine en de flamboyante clown met zijn gekke dieren. Aan die bizarre ballerina aan de Grote Bassin. Of die keer in het Geitepark, waar een mentalist je helemaal verraste met werkelijk onmogelijke, niet te bevatten situaties. Aan dat moment in het Sint-Sebastiaanspark* en dacht van: “Woooohooow, waar zijn we hier terecht gekomen? In een film van Charlie Chaplin of Buster Keaton of wa??!!”.

Circus at Home

Een circusact bij jou thuis! Naar aanleiding van de groote stooringe pakken we uit met home-delivery-circus acts. Je hebt de keuze tussen een hoofdmenu en kindermenu met extra topics. Zolang de voorraad strekt. (zie flyer in bijlage) En gratis!

programma beschikbaar op www.grootestooringe.be en op de gratis app ( alles vanaf half augustus)

 

*In het Sint-Sebastiaanspark kom je binnen in de wereld van de stille film. Niet dat het er stil zal zijn. Integendeel. De chaotische geniale geest van Charlie Chaplin, Buster Keaton, Laurel&Hardy, … is nooit ver weg. Zoals in de zwart wit films, is er wel altijd iets gaande, of eerder, iets dat juist nièt gaat, en hopeloos in het honderd loopt. Laat je verrassen door clownesk geklungel, hilarische slapstick, acrobatische fratsen in de vele voorstellingen, filmpjes, en … wie weet … zelfs in de bar.

Locatie: 
stadspark en noordhof, , RoeselareWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
051 265 700

Evenement zoeken