Daniel Romano + Hand Habits

Daniel Romano + Hand Habits

vrijdag 24/05/2019

DOUBLE BILL!

DANIEL ROMANO
Met ‘Finally Free’, zijn achtste studioalbum in evenveel jaar, voegt Daniel Romano een nieuw meesterwerkje toe aan zijn even uitgebreide als veelzijdige carrière. Daniel Romano kan tevoorschijn komen als retro-folkie, besnorde cowboy, getatoeĂ«erde proto-punker of psychedelische rocker. In elke gedaante die hij aanneemt blijkt hij een meesterlijke songwriter met gevatte teksten en ijzersterke songs.

Op ‘Finally Free’ neigt Romano naar klassiekers als Crosby, Stills, Nash & Young, Nick Drake en Bob Dylan, om er als vanouds een eigen draai aan te geven. Naar eigen zeggen een terugkeer naar zijn begindagen in folk, maar met een meer vrije aanpak en uitgebreide instrumentatie.

HAND HABITS
Meg Duffy kan u kennen als vaste gitariste van Kevin Morby. Met haar eigen project Hand Habits maakt ze krachtige folk in het rijtje van grandes dames als Angel Olsen, Sharon Van Etten en Big Thief. ‘Wildly Idle (Humble Before the Void)’, het debuutalbum van Duffy als Hand Habits op Woodsist, kon al op steun rekenen van Pitchfork, Stereogum en dichter bij huis Indiestyle en Subbacultcha. Opvolger ‘Placeholder’ wordt verwacht op 1 maart op Saddle Creek en toont de groei van soloproject naar full band met Duffy als bandleider en zangeres vol zelfvertrouwen. Een erg goeie gitariste is ze trouwens ook, met naast Morby ook o.a. The War on Drugs op haar CV.

Locatie: 
Cactus Club, Magdalenastraat 27, BruggeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
050332014

Evenement zoeken

Evenement zoeken