Dag van de Stilte

Dag van de Stilte

zondag 28/10/2018

Stress, onrust, hollen van hier naar daar… Herkenbaar? Weet je hoe je inspirerende rust kunt vinden? Of was deze stilte waarin je terecht kwam eerder lastig?

Op zondag 28 oktober organiseert Vormingplus MZW voor de 4e keer de Dag van de stilte. Een festival waar je stilte in al haar facetten kan verkennen.

Inspirerende gasten getuigen:

  • schrijfster Margot Vanderstraeten spreekt over haar boek ‘Mazzel tov’ en de ‘Te Gek!?’-novelle ‘Het zusje van de buurvrouw’. Wat is de betekenis van de stilte in de  joods-orthodoxe cultuur en voor haar als schrijfster?
  • stadspelgrim Sebastien de Fooz trok een maand lang door zijn stad Brussel. Hij zocht overnachting, elders dan thuis en klopte aan bij Brusselaars, nieuwsgierig en op zoek naar empathie…
  • professor Eric Lancksweerdt is gespecialiseerd in bemiddeling. Hij toont aan hoe we moeilijke kwesties kunnen bespreken in een cirkelgesprek in plaats van te schreeuwen en te polariseren.
  • Jan Mertens, columnist bij MO* en medewerker van Oikos vertelt over stilte in tijden van klimaatverandering.
  • storytellers nemen je mee in hun geëngageerd verhaal.

De Dag van de stilte, dat is luisteren, beleven en doen. Met (lig)concerten, meditatie, wandelingen en workshops, of ondergedompeld worden in theaterstukjes over stilte, (on)rust en de nood aan verbinding.

Locatie: 
Fatima Heule, Moorseelsestraat 148, KortrijkWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
056 260 604

Evenement zoeken