Dag van de Smaakmakers bij ’t Groenselpoortje in Middelkerke

Dag van de Smaakmakers bij ’t Groenselpoortje in Middelkerke

zondag 28/06/2015

Midden in de velden, aan de rand van de kustgemeente Middelkerke, ligt de authentieke boerderij van Hans en Katleen. Als enige kweker van spitskool in West-Vlaanderen doen zij deze gezonde groente – die barst van de vitamine C en een zachte smaak heeft – alle eer aan.

De spitskool is vrij gekend bij onze noorderburen, maar in België raakte ze in de vergeethoek. Daar brengen Hans en Katleen graag verandering in. Sinds 2015 kweken ze spitskool, en dit volgens de regels van de kunst. Dankzij hun ode aan de kool, associëren we de kust voortaan ook met groenten in plaats van alleen vis.

Ook andere vergeten groenten groeien welig op hun velden. Van rode, witte, savooi- en bloemkool tot broccoli, prei, rapen, bonen, erwten, asperges, sla, radijsjes en pijpajuin.

Op de Dag van de Smaakmakers volg je een wandelpad op het veld, waar je volop vragen mag stellen. Je ziet hoe de groenten worden klaargemaakt voor de verkoop. En je wordt getrakteerd op een gezonde hap. Tot slot kun je een bezoek brengen aan de boerderijwinkel.

Locatie: 
, Bazelarestraat 6, MiddelkerkeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
0472 51 15 28

Evenement zoeken