ComingWorldRememberMe

ComingWorldRememberMe

dinsdag 10/06/2014 tot zondag 31/08/2014

Tijdens de periode 2014-2018 kunnen mensen wereldwijd workshops volgen om samen 600.000 beeldjes te maken uit klei: één beeldje voor iedere gesneuvelde op Belgische bodem. Alle beeldjes samen zullen uiteindelijk de land art installatie CWRM vormen op het niemandsland van de frontzone rond Ieper.
Wil je deel uitmaken van dit project? Kom dan zelf een beeldje maken in ons atelier in Ieper. Een peter- of meterschap kost 5 euro. De helft van dit bedrag wordt rechtstreeks doorgestort naar een goed doel dat kinderen helpt die zich door huidige oorlogssituaties in fysieke en/of psychische nood bevinden. De andere helft wordt gebruikt om de land art installatie te realiseren. Elke peter en meter ontvangt een gepersonaliseerd certificaat met hierin een dog-tag met CWRM-stempel. Ook aan elk beeldje komt een dog tag met daarop de naam van de peter of meter en de naam van een van de slachtoffers opgenomen in de ‘Namenlijst’ die het In Flanders Fields Museum samenstelt.

Dit project kadert in het grootschalig herinneringsproject Gone West/Reflections on the Great War.
Herdenken, helpen, reflecteren en verbinden: dat zijn de vier hoofddoelstellingen van CWRM. In opdracht van de Provincie West-Vlaanderen bereiden kunstenaar Koen Vanmechelen en vzw Kunst samen de land art installatie ComingWorldRememberMe voor.

Open
Van dinsdag tem zaterdag, telkens van 13u30 tot 18u30.
Groepen op aanvraag.

Locatie: 
Kazemat 5, Bollingstraat, IeperWebsite: 


E-mailadres: 

Evenement zoeken