Carnavalsstoet

Carnavalsstoet

zondag 28/02/2016
Het Tieltse stadsbestuur organiseert ook dit jaar een carnavalsstoet die door de Tieltse centrumstraten zal trekken!
Het parcours verloopt als volgt: de groepen stellen zich op in de Tramstraat/Pontweg en vertrekken vervolgens naar de Sint-Janstraat, Markt, Kortrijkstraat, Sint-Michielstraat, Ieperstraat, Krommewalstraat met ontbinding aan de Ringlaan.
Naast de lokale en buitenlandse groepen mocht onze zusterstad Gross-Gerau dit jaar niet ontbreken.
We mogen dit jaar opnieuw de Zwiejtzoel’n en de Sjattrellen uit Aalst verwelkomen in onze stoet!
De stoet wordt bovendien geopend door Showkorps El Fuerte!
Ook de verenigingen uit eigen stad en streek komen dit jaar opnieuw voor de gelegenheid verrassend uit de hoek.

• Sint-Cecilia Aarsele
• Vermaak na Arbeid
• Accomusicband

De ‘Wagen zustersteden’ wordt bevolkt met carnavalisten uit Gross-Gerau in traditionele klederdracht. Er bestaat een actieve uitwisseling tussen Tielt en Gross-Gerau. Jaarlijks zijn ze dan ook graag in Tielt te gast om hier hun carnavalesk steentje bij te dragen.
Wie deel wil nemen aan de carnavalsstoet, kan zich inschrijven bij de Jeugddienst en dit voor 18 februari 2016. Om organisatorische redenen is deze uiterste datum vooral van belang voor de deelnemende groepen en wagens. Alle groepen en wagens moeten immers hun plaats krijgen in de stoet, en dan is het echt noodzakelijk tijdig de deelnemende wagens en groepen te kennen. Bent u van plan met een groep of wagen naar Tielt te komen, schrijf dan zo snel mogelijk in!
Indien u niet ingeschreven bent voor 18 februari 2016 kan u wel nog deelnemen aan de carnavalsstoet, maar komt u niet meer in aanmerking voor het prijzenpakket!
Individuele deelnemers kunnen ook de dag zelf inschrijven tussen 13u00 en 13u30 in de Europahal, waar alle deelnemers verwacht worden.
De stoet vertrekt om 15u!
Na afloop van de stoet wordt er gefeest in de Europahal.
We verwelkomen jong en oud!
17u: Prijsuitreiking
Aansluitend optreden van YVES SEGERS.

Locatie: 
centrum Tielt, , Tielt


Evenement zoeken