BunkerRock

BunkerRock

zaterdag 27/08/2016

Pawnshop Blvd.

Nieuwe klanken rijzen op langs de West-Vlaamse kleipolders. Doe je gordel maar om, want Pawnshop Blvd. neemt je mee langs donkere bluesbars, indrukwekkende landschappen en de diepste uithoeken van de ziel, om het publiek daarna in vervoering te brengen met nummers die zo uit een autoradio langs een verlaten parking konden schallen.

Ismaël “Izzy” Faes stampt het ritmepalet ineen, terwijl hij zich achter de micro wurmt, om de diepzinnige teksten door de gitaarlandschappen van Nick Coucke te sturen. Samen weten ze een geluid te boetseren dat het midden houdt tussen catchy, laid back, loeihard, total loss, maar altijd strak en snedig.

www.facebook.com/PawnshopBlvd

DOUBLE VETERANS

Het Belgische jonge trio Double Veterans brengt een aanstekelijke mix van garagerock en psychedelische pop met een flinke dosis sixties beat. Deze band rond frontman Lee Swinnen, gitarist Thomas Valkiers en drummer Niels Meukens schuurt en schaaft de properheid weg tot er een lichtjes ontstemde maar uiterst catchy garagerock overblijft. Double Veterans live meemaken is Double Veterans beleven én doorleven. Na hun debuut-ep The Brotherhood of Scary Hair and Homemade Religion verscheen begin dit jaar hun eerste volwaardige album Space Age Voyeurism. Een must voor elke Rock ’N Roll liefhebber!

 www.facebook.com/DoubleVeterans

 Whispering Sons

Winnaars van Humo’s Rockrally

Dit moet je gezien hebben. Het is Belgisch, helemaal nieuw, het wordt geleid door een prachtige & krachtige leading lady en ze noemen zichzelf – terecht – de nieuwe generatie ‘cold wave’. De Limburgse postpunk band ontstond midden 2013. Hun donkere en atmosferische geluid bindt vertwijfeling en nervositeit samen tot een onheilspellend geheel. Hun EP, Endless Party, kwam eind 2015 uit. Op 10 april werden ze tot onbetwiste winnaar van Humo’s Rock Rally 2016 gekroond. Verwacht je aan een mix van Siouxsie & The Banshees en the Sisters of Mercy, maar dan met een eigen deftige muzieksaus! Whispering Sons is een ware ontdekking. Een must om te zien & te horen.

Frontvrouw Fenne Kuppens / gitaar Kobe Lijnen / toetsen Sander Hermans / bas Lander Paesen / drums Sander Pelsmaeckers

www.facebook.com/WhisperingSons

ID!OTS

Geen betere remedie tegen uitblussingsverschijnselen of in slaap sukkelende chauffeurs dan de energieshots die ID!OTS op het publiek afvuurt. Hun nieuwe album ‘II’ dat eerder dit jaar verscheen, klinkt volgens bassist Dick Descamps alsof Johnny Rotten, Frank Black en Nick Cave aan het ouwehoeren zijn in een groezelig bordeel. Een unieke recept van smerige rock en snedige punk. Onwillekeurige bewegingen van hoofd en ledematen zijn de gegarandeerde (maar hoogst onschadelijke) bijwerking van hun vette riffs en groovy melodieën.

De kruisbestuiving tussen twee anciens (schuimbekkende zanger Luc Dufourmont – aka Roste Luc uit Bevergem – en onderkoelde bassist Dick Descamps) en twee Duracell-aangedreven jonge(re) wolven (gitarist Wouter Spaens en drummer Tom Denolf) levert het soort complexloze en onversneden rawk-‘n-roll op dat geen bijsluiter behoeft.

Toegang gratis vanaf 19u00

Organisatie O.C. De Kleine Beer i.s.m. vzw Den Bunker

Locatie: 
Markt Oedelem, Markt 1, OedelemWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
050799908

Evenement zoeken