BRUGGE BOAT RACE 2018

BRUGGE BOAT RACE 2018

zaterdag 03/03/2018 tot zondag 04/03/2018
De 24ste editie van de Brugge Boat Race is het sportieve hoogtepunt voor veel roeiers uit België en heel Europa. Dit internationaal evenement loopt over twee dagen en alle races in ons wedstrijdprogramma worden geroeid op een parcours van 5000m op het kanaal Oostende-Brugge tussen Nieuwege brug en het KRB Clubhuis.

Zaterdagnamiddag zijn de races voorbehouden voor gestuurde achten in alle klasses. Senior-, junior-, studenten-, en master- en toerroeiers nemen het tegen elkaar op in boord aan boordwedstrijden met telkens twee achten. We houden het extra spannend door korte intervallen te voorzien tussen de start van elk paar achten. Deze ‘head race’ is spectaculair en bracht vorig jaar een een 40-tal achten op het water, zeg maar 20 keer zoveel als een Oxford-Cambridge wedstrijd.

Zondagochtend komen alle andere boottypes aan bod. Daar worden de tijden individueel per boot opgenomen en starten de boten met een interval van 15 seconden.

Dit sportief spektakel kan je best bekijken op de fiets over het jaagpad langs het Kanaal of aan het geklasseerde KRB Clubhuis aan het Waggelwater waar ook animatie voorzien is.

Locatie: 
Koninklijke Roeivereniging Brugge, Waggelwater 4, Sint-AndriesWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
+32 50 317002

Evenement zoeken

Evenement zoeken