Bier- en Hoppefeesten + Lekker Westhoeks

Bier- en Hoppefeesten + Lekker Westhoeks

vrijdag 15/09/2017 tot zondag 17/09/2017

Lekker Westhoeks

Op 16 en 17 september proef je tijdens Lekker Westhoeks van tientallen bieren, streekspecialiteiten en trendy gerechten van enkele chefs uit de Westhoek.

Heel wat streekproducenten uit de regio bieden tijdens deze markt hun lekkerste producten aan. In het bierdorp proef je van verschillende bieren aan de honderd meter lange toog. Allen gebrouwen met Belgische hop.

Op zaterdagnamiddag vullen verscheidene muziekkorpsen de centrumstraten van Poperinge voor de taptoe en om 16u komen ze samen op de Paardenmarkt. Ze brengen elk een optreden om rond 17u30 een gezamenlijke show op te voeren (gratis).

Hoppestoet

Zondag 17 september
De internationale hoppestoet vertelt het verhaal van de hop in al haar facetten. Meer dan 1.300 figuranten beelden om 15u het verhaal van de hop in de wereld uit, de geschiedenis van de plukkers en de werking van de handmatige pluk in een wervelend en kleurrijk spektakel. De kinderen charmeren het publiek als vrienden en vijanden van de hop. Tientallen paarden en ruiters, praalwagens sieren de stoet (toegang gratis). Het afsluitende programma in de feesttent zorgt voor ambiance tot in de vroege uurtjes (toegang gratis).

Locatie: 
Centrum Poperinge, , PoperingeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
003257346676

Evenement zoeken

Evenement zoeken