Bezoek op Open Bedrijvendag de Koramic dakpannenfabriek in Aalbeke

Bezoek op Open Bedrijvendag de Koramic dakpannenfabriek in Aalbeke

zondag 07/10/2018

 

Bezoek je op zondag 7 oktober de Koramic kleidakpannenfabriek in Aalbeke, dan ontdek je er het volledige productieproces in werking, vanaf de natuurlijke grondstoffen, het vormgeven, het drogen, het bakken tot het verpakken van de afgewerkte dakpannen.

KORAMIC, de kleidakpannendivisie van Wienerberger, bestaat 135 jaar. De fabriek KORAMIC Pottelberg werd in 1907 opgericht. Doorheen de jaren werd er veel geïnvesteerd in de productiesite, met onder meer de opstart van high-tech productielijnen en met de uitbreiding van de smoorovens. Dat zorgt ervoor dat KORAMIC jaarlijks meer dan 100 miljoen dakpannen produceert. Alle kleidakpannen worden vervaardigd met hoogwaardige grondstoffen, volgens efficiënte productiemethoden en onder strikte controle. Ze beantwoorden dan ook aan de hoogste kwaliteitsnormen en kwaliteitsvereisten. KORAMIC is de enige Belgische producent van kleidakpannen. De productiesite in Aalbeke is de grootste dakpannenfabriek van Europa. In het sterk geautomatiseerde complex werken ongeveer 250 medewerkers.

Wat je zelf mag uitproberen

Tijdens Open Bedrijfvendag kunnen alle bezoekers, zowel groot als klein, er zelf ook de handen uit de mouwen steken en iets boetseren. De kunstwerkjes zullen gedroogd en gebakken worden en kunnen dan afgehaald worden in de Wienerberger showroom in Kortrijk. Tijdens Open Bedrijvendag is er ook een eet- en drankgelegenheid voorzien, waarvan de opbrengsten aan MPI De Kindervriend worden geschonken.

Kindvriendelijk programma

Naast bedrijfsgebonden kinderanimatie zoals boetseren, is er nog tal van andere animatie: grime, ballonplooier, wedstrijd,…

CWRM tentoonstelling

Ook is er een tentoonstelling te zien over de productie van de beeldjes voor het CWRM project. Als partner van CWRM (Coming World Remember Me), leverde Wienerberger de klei, logistieke ondersteuning en stelde de dakpannenfabriek in Aalbeke de ovens ter beschikking voor het bakken van de 600.000 kunstwerkjes uit klei om de slachtoffers van te herdenken.

Praktisch

Wienerberger-Koramic Aalbeke

Moeskroensesteenweg 296 – 8511 Aalbeke

Van 9u30 tot 17u

www.wienerberger.be

Locatie: 
Koramic kleidakpannenfabriek in Aalbeke, Moeskroensesteenweg 296 - 8511 Aalbeke, AalbekeWebsite: 

Evenement zoeken