Beak; + Spill Gold

Beak; + Spill Gold

zaterdag 01/12/2018

BEAK> – Exclusief concert!

Beak> is de experimentele rockband van Geoff Barrow (Portishead), Billy Fuller (Robert Plant and the Sensational Space Shifters) en Will Young (Moon Gangs). Hun muziek, opgebouwd uit motorische drums, hypnotiserende bassgrooves en eerie synths gaat verder in de traditie van Can en Neu! maar smokkelt ook streepjes Pink Floyd psychedelica binnen.

Beak>’s derde full album ‘>>>’, de opvolger van ‘>>’ uit 2012, kwam eind september opnieuw uit op Barrows eigen Invada Records. Op ‘>>>’ bouwt de band voort aan hun eigenzinnige sound; opnieuw goed voor de hoogste onderscheiding op de blogs en in de pers. Als enige Belgische datum komt Beak> de plaat voorstellen in Cactus Club!

SPILL GOLD

De experimentele pop band Spill Gold werd in 2017 gevormd in Amsterdam uit leden van het Nederlands dreampop ensemble Bird On The Wire. Hun sound, opgebouwd uit ritmische post punk en tranceverwekkende psychedelica knipoogt naar bands als Exploded View, St. Vincent en Beak>, niet toevallig de groepen waarmee ze ook eerder mee op het podium stonden. Op 13 oktober wordt een EP verwacht op het Amerikaanse label Beacon Sound, dat in het verleden ook werk van Peter Broderick, Colleen en Terry Riley uitbracht.

Locatie: 
Cactus Club, Magdalenastraat 27, BruggeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
+3250332014

Evenement zoeken