ArtBruges meets Flori / Verbinding

ArtBruges meets Flori / Verbinding

zondag 01/12/2019

De expositie gaat over artistieke ontmoeting(en), kennismaking(en) en daarmee, de verbinding(en) tussen mensen.
Een ontmoeting tussen Flori(mond) als gastheer, Directeur van de Brugse Academie ten tijde van de 18de eeuw met Markiezin Marie Arconati Visconti en haar echtgenoot Giammartino Visconti ook daterende uit diezelfde tijdspanne.
(Arconati Visconti, gekend van het kasteel van Gaasbeek)

De tentoonstelling bevat dan ook kunstwerken die verwijzen naar die oude glorie en charme van de 18de eeuw. Zowel de tijdelijk aangebrachte kunstwerken van Angela Taverne als de opschriften her en der in het ‘Salet naar Ouden Trant’
laten die oude glorie voor even weer op een nostalgische manier herrijzen.
Ook zullen er onvermijdelijk nieuwe hedendaagse ontmoetingen, kennismakingen plaatsvinden, zowel tussen uitbaters Ann & Steven afkomstig uit Watou, alsook tussen kunstenaar en bezoekers en bezoekers onderling. Daarmee kun je ook stellen dat ‘verbinding’ een sleutelwoord is voor in deze expositie.

Atelier Flori, het Huis der Kunsten is een beschermd erfgoed en daarmee ook een unieke setting voor deze culturele activiteit, zowel voor Bruggelingen, aanpalende gemeenten, maar ook voor toeristen van over de gehele wereld.

De kunstwerken zelf werden opgebouwd met gemengde materialen. Textiel, oude authentieke stukken kant, engelenhaar … Alles in combinatie met verf. Kunstwerken met een ziel, kunstwerken met een verhaal …

Ook worden er door de kunstenares Tiny Paintings tentoongesteld om op een leuke en vrouwelijke manier de bomen wat meer onder de aandacht te brengen.
Een dichtbundel van de kunstenares is ook aanwezig: Mystic Poetry Descends (een mystieke, voornamelijke Engelstalige verzenbundel)
Zo ook een reeks kunstwerken kaderend in een ‘recyclageverhaal’.

De bezoeker kan van dit alles genieten in een unieke ‘setting’ waar er tevens gelegenheid is om Biologische Vegan Wijnen, Sint Bernardusbier & heerlijke Vegan hapjes te ontdekken

zondag 1 december OPEN: van 15u tot 23u
om 20u is er tevens een Live optreden: Denwood & Friend

Locatie: 
Atelier Flori, Korte Vuldersstraat 30, BruggeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
0472 82 40 30

Evenement zoeken