ARhumenten: Blijf bij mij – Rika Ponnet

ARhumenten: Blijf bij mij – Rika Ponnet

maandag 14/12/2015

Een keer per maand laten we een schrijver of een filosoof aan het woord. We zoomen in op actuele kwesties en vergeten vragen. We luisteren naar het kloppend hart van onze cultuur en zoeken de blinde vlekken van onze samenleving op. Een initiatief van ARhus i.s.m. Vormingplus MZW en boekhandel De Zondvloed.

Waarom trekken tegenpolen elkaar aan, maar stoten ze elkaar na een tijdje vaak ook weer af? Waarom kiezen veel mensen telkens weer voor een ‘foute’ partner? En waarom is ruzie en strijd vaak een verborgen kreet om meer intimiteit?

Na de eerste verliefdheid ontstaat in veel relaties een machtsstrijd: je gaat je ergeren aan kleine kantjes, bent bang te veel van jezelf te moeten opgeven, er ontstaat sleur. Maar hoe vermijd je dat die strijd het einde van je relatie betekent? In Blijf bij mij, haar succesboek, legt Rika Ponnet de dieper liggende oorzaak van relatieproblemen bloot en toont ze hoe hechtingsstijlen vaak aan de basis liggen.

Tijdens de lezing ‘blijf bij mij’ gaat ze dieper in op de hechtingsstijlen en hoe die de blauwdruk vormen van relaties én relatieproblemen. Rika Ponnet illustreert dat met praktijkvoorbeelden en maakt ook gebruik van sprekende fragmenten uit Vlaamse series die meer nog dan woorden tonen hoe we ons verhouden in relaties en hoe we erin vastlopen. Tot slot komt een mogelijke, betere aanpak aan bod, voor singles én voor mensen in een relatie.

Rika Ponnet is Germaniste en seksuologe en leidt al jaren, samen met haar man Mark Boeykens (psycholoog) het relatiebemiddelingsbureau Duet. Als therapeute begeleidde ze talloze singles en koppels en bemiddelt ze ook al 20 jaar voor mensen op zoek naar een relatie. Ze is een veelgevraagd relatie-expert in de media, en heeft onder meer een vaste rubriek in Het Nieuwsblad Magazine en Libelle en in Psychologies. Ze verzorgt heel vaak lezingen binnen haar vakdomein. Van haar laatste boek, Blijf bij mij, werden intussen meer dan 32000 ex verkocht.

W anneer: zondag 14 februari 2016 van 10u30 tot 12u
Waar: ARhus-café, De Munt 8, Roeselare
Toegangsprijs: €7
Inschrijven: via het inschrijvingsformulier, 051 69 18 00 of aan de balie

Locatie: 
ARhus, De Munt 8, RoeselareWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
051 69 18 00

Evenement zoeken