3de Kortemarks Bierfestival

3de Kortemarks Bierfestival

zaterdag 05/11/2016 tot zondag 06/11/2016

“Kortemark maakt zich klaar voor 3de Bierfestival”

Na de succesvolle vorige edities, is Kortemark terug klaar voor een derde bierfestival. Op 5 en 6 november komen maar liefst 14 brouwerijen hun beste bieren voorstellen, goed voor meer dan 50 streekbieren. 12 van de 14 brouwerijen hebben nog niet eerder deelgenomen aan dit bierfestival.  De organisatie is in handen van VZW Varo, met de steun van het gemeentebestuur.

Naast de gebruikelijke bierstanden is er dit jaar op zaterdag en zondag terug plaats voor een hapjesstand en een koffiestand. Deze worden speciaal voor dit evenement verzorgd  door “Handsaeme Foie Gras” en “Barista on the Move”.  Zaterdag zijn er ook frietjes te verkrijgen…

Natuurlijk gaan de 14 brouwerijen terug hun beste beentje voorzetten om van deze dagen een geslaagd evenement  te maken.  De deelnemende brouwers zijn dit jaar : Brasserie Zannoise uit Dendermonde, Brouwerij Biermaekers uit Gullegem, Bom Brouwerij uit Rumbeke, De Circus Brouwerij uit Heester, Brouwerij De Hoorn uit Steenhuffel, Brouwerij Rodenbach uit Roeselare, Brouwerij Urthel uit Ruiselede,  Brouwerij De Troch uit Wambeek, Brouwerij De Landing uit Wevelgem, Den Buiten uit Kortemark, De Kustbrouwerij uit Middelkerke, Brouwerij Lambrecht-Van Hamme uit Oostkamp,  Mums uit Oostnieuwkerke en Wieze Beer uit Lebbeke.

Nieuw dit jaar is dat de verkoop van 1 stand integraal gaat naar een goed doel. Dit jaar hebben we gekozen voor ’t Schoederkloptje uit Zarren. ’t Schoederkloptje VZW is een Welzijnsschakel en een vereniging waar armen het woord nemen. De vereniging is gevestigd in de Molenstraat 10 te Zarren en richt zich tot mensen in (kans)armoede uit Groot-Kortemark. De bieren die  je in deze stand zal kunnen proeven zijn niet minder dan de 3 Trappisten van Westvleteren!

Op zondag wordt tussen 13u en 17u terug het “Beste Bierhapje” verkozen onder 5 Kortemarkse ambachten. De hapjes zullen verzorgd worden door Bakkerij Kimpe, Chocolaterie Willaert, Slagerij Jan, restaurant Nele en Food@Location (Wim Casteleyn) Deze zijn gratis te proeven, de aanwezigen verkiezen bij stemming uiteindelijk de winnaar. De bierhapjes kunnen uiteraard nog bijgekocht worden…

Het belooft dus ongetwijfeld terug een gevarieerd en interessant weekend te worden.  De toegang is gratis, maar voor het bier wordt uiteraard iets gevraagd. Een proefpakket kost 10,00 EUR. Hiervoor krijg je één proefglaasje van 15cl en vier drankjetons. Per jeton kan je een streekbier proeven. Natuurlijk kunnen de liefhebbers nog extra jetons bijkopen! Wie het proefglaasje opnieuw inruilt, krijgt 3,00 EUR terug.

Het festival vindt plaats op zaterdag, 05 november van 16u tot 23u en op zondag, 06 november van 13u tot 19u.

Alle info vind je terug op de Facebookpagina “3e Kortemarks Bierfestival” of tel. 0475/44.06.64.

Be there!

Locatie: 
OC De Kouter te Kortemark, Ichtegemstraat 2, KortemarkE-mailadres: 


Telefoon: 
0475/44.06.64

Evenement zoeken